Ondernemersfonds Twenterand

Ons doel is om financiële steun te geven aan projecten die ten goede komen aan agrarische ondernemers in Twenterand.

Over dit project

Wij willen een veilige (werk)omgeving in Twenterand stimuleren. Dit doen wij door voorlichting en kortingen aan te bieden op asbestsanering, energiescans en veiligheidsscans. Ook stimuleren we biodiversiteit in de regio door het gratis verstrekken van zaadmengsels, nestkasten en insectenhotels. Daarnaast leggen wij verbinding tussen boer, tuinder en samenleving door bijvoorbeeld een autowasactie tijdens de oogst.  

Wat betekent dit voor ons allemaal?

Mooie agrarische initiatieven en projecten in gemeente Twenterand kunnen tot uitvoer worden gebracht dankzij een financiële bijdrage van het Ondernemersfonds. 

Stimulering biodiversiteit

Voor de omgeving betekent het een groener aangezicht met bloeiende akkerranden, nestelende vogels en toename van insecten. 

Minder kosten voor boer en tuinder

Voor de boer en tuinder biedt het mogelijkheden voor een financieel voordeel. Zo kan hij asbestsanering, energiescans en veiligheidsscans met korting laten uitvoeren. En kan hij gratis zaadmengsels, nestkasten en insectenhotels aanvragen.

Een veilige (werk)omgeving

Voor de boer en tuinder wordt een veilige (werk)omgeving gestimuleerd door het organiseren van informatiebijeenkomsten over de veiligheid op het bedrijf. 

veehouder-van-diest-118

Resultaten

Onze voornaamste resultaten:

Vergoeding asbestinventarisatie 2020

Het zijn onze mensen die het mogelijk maken

Wij verbinden onze leden met consumenten en burgers, met de politiek, met partners. Dat doen we allemaal, voor ons allemaal. 

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor de nieuwsbrief van dit project.