1001 hectare kruidenrijk grasland extra dankzij LNV

  • Melkveehouderij

Vanuit LTO melkveehouderij zijn we blij te kunnen melden dat vanaf vandaag melkveehouders in het hele land met korting zaaigoed voor kruidenrijk grasland kunnen bestellen.

trekker-in-groen

Dankzij een bijdrage van het ministerie van LNV is er weer 1001ha beschikbaar! De actie is een initiatief van LTO Nederland en Urgenda in samenwerking met de zadenbedrijven Barenbrug en Pure Graze.

De campagne 1001ha helpt boeren om op een laagdrempelige manier te experimenteren met kruidenrijke weilanden tegen sterk gereduceerde kosten en een beter verdienmodel. De campagne is een groot succes onder boeren. Er is het afgelopen jaar al voor 1500 hectare verkocht. Waardoor meer dan 500 boeren zelf aan de slag zijn gegaan met productief kruidenrijk grasland. Er is dankzij LNV weer budget om tot 2500 hectare door te gaan! Melkveehouders die aan de actie 1001 hectare grasland willen meedoen, kunnen zaden met €150/ha korting bestellen via www.1001ha.nl. Er is keuze uit zes verschillende mengsels met meer kruiden en klavers. Deelnemers krijgen daarnaast uitgebreide gratis kennis over het beheer van kruidenrijke graslanden. 

Hele maatschappij kan boer helpen 

Er wordt veel van de boer verwacht tegenwoordig, maar subsidies zijn vaak omslachtig en veel werk. 1001ha helpt op een simpele manier. Dankzij ondersteuning van de ASN-bank en gulle donaties van vele burgers, provincie Brabant (voor 250 ha), Groningen, Utrecht, Noord-Holland en Gelderland (ieder 101 hectare), Triodos Foundation, Natuurmonumenten en Patagonia hebben 500 boeren al de kans gekregen om te experimenteren met kruidenrijk grasland. Gemeente Lochem is de eerste gemeente die voor 10 hectare bijdroeg en haar burgers opriep om ook te doneren. Maar nog steeds staan boeren in de wachtrij. Dankzij LNV krijgen nu nog eens zo’n 300-400 boeren de kans om mee te doen.

Wacht dus niet te lang met bestellen, want op is op! Ga dus snel naar www.1001ha.nl.

Bron:

LTO Melkveehouderij